fbpx

Előben Nepálból: Chitwan
Estére érkezünk, de éppen elcsípjük még a büfévacsorát.
Aztán másnap belevágunk abba a programba, amit itt a legjobban szeretek.

A kenuzással kezdünk, amit úgy képzelj el, hogy beleülünk egy egyetlen fatörzsből kivágott csónakba. Eddig oké, picit dölöngél, de nem tesz semmit. Aztán amikor elsuhanunk 2 különböző fajta krokodil mellett, amelyek közül csak az egyik eszik embert, akkor már úgy tűnik, hogy nem is picit, hanem nagyon is dölöngel a kenu. Megijedni lehet, az benne van a pakliban, de félni felesleges.

Ezután következik a másfel órás dzsungel séta, amin hallkan kéne mennünk egymas mögött, de ha a nevetést el akarja az ember folytani, akkor talán még rosszabb. Na ez történt most is.
Csak a stand up-ot, mint műfajt kedvelő állatok merészkedtek elő, de így is láttunk párat, ami így szabadon sokkal nagyobb élmény, mint bármelyik állatkertben.
Visszafelé kipróbaltuk a busz tetején utazást, amiből 20 perc untig elég, nem is tudom, hogy annak idején hogyan telt így el akár 5-6 óra is.

Az ebéd után következik az elefántolás, vagyis lovaglás elefánton. Így hajtunk a dzsungelbe, néha meglepünk pár őzt, szarvast, vaddisznót és pávát.
Sajna most nem “lőttünk” orrszarvút, kár volt ígernem a csapatnak. Az ilyen ígeretekkel a Nemzeti Park sokkal fukarabban bánik, csak annyit mondanak, hogy mindez a szerencsén múlik és megteszik a tőlük tellhetőt.

Este a kulturshow, ami bár bájos, de nekem csak akkor tetszik, ha tudom hogy a munka nélkül maradt halászok és a családjaik adják elő.
Nagyon igyekeznek, és szemmel láthatólag pironkodnak, ha egy-egy elhibázott mozdulatukat a közönség tapssal díjazza.
Így az egész aranyos, és jó kombo az utána legurított pohárkákkal egy shisha bárban, amit akusztikus előzene kísér, rock örokzöldek gitáron és szájharmonikán. A nepáliakra jellemző ez a fajta szórakoztató muzsikálás, gyakran jönnek össze tetőteraszokon és kertekben, és sosem jön át a szomszéd hogy hangos a zene.

Számomra a legfontosabb mondaivalója ennek a szafarinak, hogy tiszta levegőhöz juttassam magam az eddig és az ezutan felkeresett, tömenyen spiritualis helyek és aktivitások között.
Nekem ezt jelenti a Chitwan, én erre használom, de persze az itteni naplemente önmagaban is magával ragadó mint az összes többi itteni aktivitas, olyannyira, hogy sokan csupan ezekért a termeszetközeli élményekért is idelátogatnak.
Nekünk mindez, a holnapi Himalája érintessel Pokharaban, csupán egy simogató kényeztetés, hogy aztán belevessük magunkat egy kolostorba holnapután, ahol vendégként vehetünk részt az abban lakók mindennapjaiban.

By using this website you agree to accept our Privacy Policy and Terms & Conditions

Privacy Preference Center